Natte maar nagedachtenisvolle 4-mei herdenking in Ochten Regen doet herinneringen niet vervagen

Algemeen

OCHTEN - De trouwe bezoekers van de 4-mei herdenking rond het monument voor de aan oorlogsgeweld bezweken soldaten van 44-e Regiment Infanterie in Ochten lieten zich niet afschrikken door het slechte weer. Met medewerking van Harmonie en kerkkoor en de kinderen van de hoogste klassen van de Ochtense basisscholen en burgemeester Jan Kottelenberg werd de Ochtense traditie in ere gehouden.

Tijdens de plechtigheid werden ook bloemen gelegd door de plaatselijke veteranen en de aanwezige kinderen. Het 4&5 mei comité kreeg bezoek van Teun Waard de zoon van Herman Waard, één van de op het monument genoemde oorlogsslachtoffers.
De heer Waard kwam met zijn familie zijn vader gedenken die bij de 44-RI gelegerd was in Ochten. Herman Waard was ongedeerd na de aanval op de stellingen in Ochten. Later werd hij door de bezetter gedwongen tewerkgesteld en is hij overleden in Spelle, Duitsland na zijn ontsnapping uit het Arbeitslager. Hij kwam na z’n ontsnapping tussen de Duitse en Geallieerde linies terecht, waar hij door een granaatscherf dodelijk werd getroffen.      

Uitgelicht

Digitale krant