Fred Ivens zingt het Wilhelmus mee op de (zeer wiebelige) hoogste trede van het erepodium.
Fred Ivens zingt het Wilhelmus mee op de (zeer wiebelige) hoogste trede van het erepodium. Foto: Chittra Jaipal

Europees damtitel voor veteraan Ivens

Algemeen

INGEN - Zes ronden lang ging hij aan de leiding maar de dubbele ronde op de slotdag was voor Fred Ivens net te veel. Waardoor de 78-jarige routinier van de Wageningse topdamclub WSDV op het Europees kampioenschap voor veteranen (vanaf 50 jaar) in Bergamo (It.) uiteindelijk met een derde plaats genoegen moest nemen. 

Ivens was daar achteraf best tevreden mee, te meer omdat hij zich wel de titel in de 70+-klasse toeëigende.Na een bliksemstart met vier overwinningen op rij incasseerde hij in de vijfde ronde ee
n verdiende nederlaag tegen landgenoot Andrew Tjon A Ong, die tweede werd. Daarna volgden nog vier remises tegen allemaal sterke tegenstanders. Bij winst in de slotronde was hij zelfs algeheel kampioen geweest maar dat zat er niet in. De titel ging naar de Italiaanse meester Walter Raimondi, die een punt meer scoorde.

De Ingense veteraan ging (per trein) naar huis met twee grote bekers, twee medailles aan een lint, twee diploma’s, 150 euro en de toezegging dat het hotel volgend jaar voor hem gratis is.

Uitgelicht

Digitale krant