Yoga op een stoel

Algemeen

KESTEREN - Stoelyoga is voor iedereen, en in het bijzonder geschikt voor ouderen en fysiek beperkten. Het is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd. Je hoeft je er niet voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. De gemakkelijke oefeningen zijn rustig, niet te lang en worden op en rond een stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen kan de stoel als steun worden gebruikt . 

Tijdens de les worden rek- en strekoefeningen gedaan en wordt aandacht gegeven aan ontspanning, de ademhaling en concentratietechnieken.

De oefeningen zijn erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Je wordt bewuster van je lichaam en leert signalen als stress en vermoeidheid eerder herkennen. Dit geeft mentale rust.

De lessen worden gegeven door yogadocente Jantine Heijstee en zijn op donderdagochtend van 10.15 tot 11.00 uur in het Dorpshuis, Nedereindsestraat 27a in Kesteren. 

Er kunnen zijn nog enkele stoelen vrij voor nieuwe deelnemers. Informatie en opgave bij: Jantine Heijstee - jantineheijstee@gmail.com; 06 45254040.

Uitgelicht

Digitale krant