Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Harm Knoop.</p>

Harm Knoop.

(Foto: )

Het Tibetaans Dodenboek

RHENEN - Zondag 14 november is het Tibetaanse dodenboek onderwerp onderwerp van discussie onder leiding van Harm Knoop om 10:30 uur in De Vlam, Beukenlaan 2, Rhenen.

De reis van de ziel. In het Tibetaans Dodenboek wordt die weg beschreven en begeleid. Ja, de levenden begeleiden de gestorvene op zijn/haar weg naar de volgende incarnatie, die na 49 dagen begint. In de documentaire naar aanleiding van het Tibetaans Dodenboek wordt die tocht van een overleden Tibetaan gevolgd. Met voor Westerlingen onwaarschijnlijke beelden en inzichten. Hoewel misschien niet helemaal, de 49 dagen mogen ‘ons’ toch niet vreemd zijn. Tel eens de dagen van pasen tot pinksteren!

 Na de documentaire (verbaal ondersteund door de prachtige diepe stem van Leonard Cohen) even bijkomen met koffie/thee, gaan we onder begeleiding van Harm Knoop praten over wat ons geraakt heeft. Van die vreemde, mooie, aangrijpende beelden. De film (het eerste deel) duurt ongeveer drie kwartier. Napraten net zolang als u wilt. Bijdrage in de kosten zijn 9,00 euro en 6,00 voor leden en begunstigers.

Meer berichten