Wethouder Herma van Dijkhuizen kwam ook langs en sprak met Adrie Pol van het ROC. (foto: Yolande Deuss)
Wethouder Herma van Dijkhuizen kwam ook langs en sprak met Adrie Pol van het ROC. (foto: Yolande Deuss) Foto: Yolande Deuss

RivierenlandWerkt bezoekt bibliotheek in Kesteren

Algemeen

KESTEREN - RivierenlandWerkt, een samenwerkingsverband tussen organisaties als Werkzaak Rivierenland, UWV en Leerwerkloket, kwam woensdagmiddag 20 maart langs in de bibliotheek in Kesteren. 

“We gaan de regio in om in gesprek te komen met werkzoekenden”, vertelt Judith van Maanen, operationeel coördinator van het Regionaal Mobiliteitsteam. Een belangrijke doelgroep is volgens haar burgers die parttime werken of ooit zijn gestopt met werken vanwege bijvoorbeeld de zorg voor kinderen. “Juist deze burgers, die niet bekend zijn bij organisaties als Werkzaak Rivierenland of het UWV, kunnen iets betekenen voor het tekort aan personeel op de arbeidsmarkt.”

Samen met Adrie Pol, directeur volwassenenonderwijs bij het ROC, was zij woensdagmiddag 20 maart aanwezig in de bibliotheek in Kesteren. “We hebben in totaal negen kandidaten gesproken. Een deel daarvan was werkloos en een deel werkend. Sommigen hadden hulp nodig bij het vinden van de juiste richting, zij waren nog erg zoekend. Anderen zijn volop aan het solliciteren, maar lukt het vooralsnog niet om werk te vinden”, aldus Judith. Uiteindelijk zijn acht kandidaten aan een adviseur gekoppeld; zij krijgen een vervolgtraject waarbij allerlei testen, onderzoeken en ook gesprekken kunnen worden ingezet. Eén kandidaat was op zoek naar flexwerk en is doorverwezen naar uitzendbureaus.
Wethouder Herma van Dijkhuizen van de gemeente Neder-Betuwe kwam ook even langs. “Mooi om te zien dat RivierenlandWerkt ook Neder-Betuwe aandoet en dat er mensen geholpen zijn met het zoeken naar een passende baan.”