Afbeelding
Foto:

Raadsleden halen Voedselbank naar Neder-Betuwe

NEDER-BETUWE - Steeds meer mensen kloppen noodgedwongen aan bij de voedselbank, maar als je niet in Tiel woont, is het vaak lastig zijn om iedere vrijdag af te reizen naar Tiel om daar een pakket boodschappen op te halen. Dit probleem werd, tijdens een bezoek aan de voedselbank, opgepikt door Joop van Neerbos (PvdA) die in Chis van den Berg (Gemeentebelangen) een maatje vond om dit probleem samen praktisch aan te pakken.

Door Jan Woldberg

Trots toont Chris de bestelwagen die alvast door hem zelf werd aangeschaft om de pakketten te vervoeren. De mannen gingen voortvarend te werk en het lukte hen om de kantine van De Dijkrunners in Dodewaard te gaan gebruiken als uitgavepunt. Welzijn Rivierstroom gaat de vrijwilligers werven en men hoopt half juni te kunnen starten.

Om in aanmerking te komen voor een pakket mag een volwassene niet meer dan 180 euro per maand leefgeld hebben, een bedrag dat wordt vermeerderd met 70 euro per gezinslid. Het voedselpakket wordt gezien als tijdelijke hulp. In Neder-Betuwe maken momenteel meer dan twintig gezinnen gebruik van de voedselbank en Chris verwacht door deze service dat er meer vraag zal komen.
 “We zoeken chauffeurs die op vrijdagochtend vanaf 10.00 uur de pakketten op te halen in Tiel en deze af te leveren bij het uitgiftepunt. “Tussen circa 12.00 en 14.00 uur worden de pakketten op locatie uitgedeeld aan de bewoners.

"Wil je meehelpen of doneren neem contact op met Chris van den Berg, 06 46018209 of via cvdberg@live.nl."