De stad Rhenen in 1924. (foto: Het Utrechts Archief)
De stad Rhenen in 1924. (foto: Het Utrechts Archief) Foto: Het Utrechts Archief

De Cuneratoren op in juni of een rondje om de vestingstad

RHENEN - Wie in de maand juni de Cuneratoren op wil kan zich aansluiten bij een beklimming op elke tweede en vierde zaterdagmiddag van de maand. Een gids van het Cuneragilde staat om 14.30 uur bij de VVV aan de Kerkstraat 1. Deze beklimmingen duren ongeveer een uur en tijdens de klim bespeelt de beiaardier het carillon. Er kunnen maximaal twintig mensen mee.

Deelnemers voor een Stadswandeling kunnen in juni aansluiten bij de groepen die zich elke eerste of derde zaterdagmiddag om 14.30 uur verzamelen bij het VVV-kantoor. Gidsen van het Cuneragilde nemen hen ongeveer 1,5 uur mee langs de middeleeuwse contouren van de vroegere vestingstad, zoals die er tot eind 19e eeuw uitzag.

Kosten van de torenbeklimming of de stadswandeling zijn 5 euro, tot en met 12 jaar 2 euro. Het entreegeld gaat naar culturele doelen in de gemeente Rhenen, zoals het Stadsmuseum, de beiaard en de restauratie van de Binnenmolen. Torenbeklimmingen en stadswandelingen zijn ook te boeken voor groepen. Informatie: bij Cuneragilde.nl of VVV/Stadsmuseum: 0317-612333