De gasten luisteren en kijken aandachtig.
De gasten luisteren en kijken aandachtig. Foto: Tiny

Koek & Snoepie bij de Zonnebloem Rijn-Waalzoom

Algemeen

KESTEREN - Woensdagmiddag 17 mei, de dag voor Hemelvaart, waren er vele gasten  gekomen om te luisteren en te kijken naar deze heerlijke Koek & Snoepie-middag in het Dorpshuis in Kesteren. Eerst werd er een kopje koffie gedronken met lekkere koek van nu met op de achtergrond muziek uit de vroegere jaren,

Uit Ridderkerk kwamen ze alles vertellen over het snoep van vroeger. En niet alleen over het snoep ook leuke spreuken en video’s over vroeger. Er was zoveel herinnering. Er was een  opstelling van de diverse soorten snoep, blikjes en grote blikken waar vroeger alles in werd bewaard. Iedereen kreeg een zakje snoep uit hun jeugd uitgereikt.

In de pauze onder het genot van een drankje kon ook snoep worden gekocht. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Na de pauze werd verder verteld over vroeger. Hoe er gewassen werd en waarmee. Wat een herkenning door de gasten. 

Het was een geslaagde middag, veel herinneringen opgehaald. Op naar de volgende gezellige middag: kersen eten als ze rijp zijn.