Melvin van der Voort wint beide races in de Supersport op de Sachenring.
Melvin van der Voort wint beide races in de Supersport op de Sachenring. Foto: Damon Teerink

SWPN scoort fantastische dubbele zege met Van der Voort op de Sachsenring

Algemeen

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind is geweldig aan het IDM seizoen 2023 begonnen. Melvin van der Voort kende een perfect weekend in de IDM Supersport. Bastien Mackels viel in de IDM superbike in voor de geblesseerde Rob Hartog.  

In de eerste race had Mackels een uitstekende start, want hij ging als derde de eerste bocht in. De ervaren Belg had niet het tempo om de kopgroep van vier rijders te volgen en kwam in de tweede groep terecht. De SWPN-rijder kwam alleen te rijden toen de concurrentie uitviel en ten val kwam. Mackels finishte als beste Yamaha-rijder op een vijfde plaats. Vanwege de omgekeerde grid mocht Mackels in de tweede race vanaf de voorste rij beginnen. Na opnieuw een goede start reed de Belg in de openingsronde aan de leiding. Deze keer kon Mackels – mede door een geslaagde aanpassing met de setup – langer mee met top van het veld. In de tweede race kwam de 37-jarige coureur keurig als vierde over de finish. 

Van der Voort pakte kopstart in de eerste IDM Supersport race. In de tweede ronde viel de jonge coureur terug naar een tweede plaats, maar in de vierde ronde nam hij wederom de leiding over. Hij zette aan en wist zich los te rijden uit de kopgroep van vijf rijders. Na vijftien ronden kwam de SWPN-rijder als eerste over de finish en scoorde hij prachtige zege in de openingsrace van 2023. In de tweede race waren de omstandigheden lastiger, omdat het tijdens de race af en toe aan het regenen was. Hij ging uitstekend met de situatie om. De Yamaha-rijder wist zich zes seconden los te rijden en pakte zijn tweede overwinning van het weekend. Een perfecte seizoens-opener!