Sethone 2 duidelijk de mindere van SKF1. (foto: Paul Kogels)
Sethone 2 duidelijk de mindere van SKF1. (foto: Paul Kogels) Foto: Paul Kogels

TTV Sethone 2 redt eer
tegen titelkandidaat SKF 1

DODEWAARD – Vorige week donderdag werd de eerste ronde van de bekercompetitie afgewerkt. De sterkte van elke wordt uitgedrukt in een ‘licentie’ die de beginstand van elke game bepaalt: hoe groter het klassenverschil, des te groter het puntenverschil. De meeste teams bestaan uit een mix van ervaren en minder ervaren spelers.

De tegenstander van Sethone 2, SKF 1, vormde echter een uitzondering. Met 3 B's, 1 ‘C' en 4 D's in de hele competitie, moest Sethone 2 aan de bak met twee recreanten aan de slag met de zwaarst mogelijke tegenstander: de kampioen van de derde (!) divisie. Knap dat de spreekwoordelijke eer gered werd in een 1-8 verlies.

In de tweede partij wist Paul Kogels ternauwernood één game af te snoepen, na een 0-7 beginstand per game. Eersteteamspeler Robert van de Weetering (3e klasse afdeling Gelre) wist vervolgens zowaar wél te winnen van Jorai Hessing, dankzij een voorgift van 0-4. De overige zes partijen gingen allemaal over 4 of 5 games. Helaas gingen alle drie de beslissingsgames naar de titelkandidaat. Dat die games stuk voor stuk in de tiebreak verloren gingen, was slechts van statistische waarde. Met meer geluk had het 4-5 kunnen worden, maar het klassenverschil was te gigantisch. Een beter resultaat zat er niet in.

Het derde team had het ook zwaar. Sethone 3 trof twee dames uit de tweede divisie en een derdeklasser. Hier viel op dat de debuterende Caroline Floor, met slechts een 0-4 voorsprong, toch nog dicht in de buurt kwam, maar uiteindelijk kansloos was. Beide divisiespeelsters beten zich overigens wel stuk op de nestor van Sethone. Hoe luidt zij zichzelf ook oppepten, ze konden niet voorkomen dat twee punten in Dodewaard bleven. Eindstand: 2-7 voor SKF 2.

Sethone 1 kende een buitengewoon succesvolle avond: 6-3 winst tegen SKF 3. Maarten van de Ven won al zijn partijen. Gert den Tuinder (2×) en Henk van Holland (1×) haalden de andere punten binnen.

Ronde 2 is op 18 mei, in Renkum.