Afbeelding
Foto:

Voetbalkooi Ochten blijft

NEDER-BETUWE - In alle kernen van Neder-Betuwe zijn de voetbalkooien een succes, maar bij de voetbalkooi bij het Oranjeveldje in Ochten liep het anders. Vanaf dag een waren er klachten over overlast van jongeren bij het zogenoemde groene huisje. Naar aanleiding van herhaaldelijke klachten besloot het college onlangs om naast de JOP ook de voetbalkooi weg te halen.

Dit besluit viel de initiatiefnemers koud op het dak en er werd via facebook een petitie opgesteld waarin liefst tweehonderd inwoners van Ochten lieten weten de kooi te willen behouden. Tijdens voorbereidende raadsvergadering werd de petitie door Serona, Brian en Sebastiaan en initiatiefnemer Donja Sanders overhandigd aan burgemeester Kottelenberg. Sanders: ‘Het draagvlak is breed als je ziet dat kinderen van verschillende scholen met elkaar spelen.’ Sanders benadrukte dat als mocht blijken dat de overlast niet vermindert, en de kooi verplaatst gaat worden, zij daar de ouders bij wil betrekken. Kottelenberg zegde toe dat het college zich nog een keer over deze zaak zou gaan buigen.

Naar aanleiding van dit burgerinitiatief schreef Laurys Bennink van de VVD, ondersteund door meerdere partijen, een motie waarin werd opgeroepen de sloop van de voetbalkooi te heroverwegen. Deze motie werd tijdens de raadsvergadering na toezeggingen van burgemeester Kottelenberg teruggetrokken.

Kottelenberg zegde toe dat het college snel op zoek gaat naar een andere JOP-plek waar jongeren zonder last voor de buurt kunnen chillen. Kottelenberg: ‘Het is nu even kijken of er minder overlast rond die voetbalkooi zal zijn, en we deze kunnen laten staan.’