FW: 5 mei vrijheidstour

Algemeen

BETUWE - Op 5 mei wordt een Vrijheidstour georganiseerd door de Betuwe. Vanuit Ochten vertrekken ruim 100 oude voertuigen, militair en classic cars, tractoren en brommers en enkele bijzondere voertuigen door de Betuwe richting kasteel Doornenburg. 

De meeste dorpen worden aangedaan. Dodewaard, Opheusden, Zetten, Herveld-Andelst, Valburg, Heteren, Randwijk, Driel, Elden, Elst, Bemmel, Huissen, Gendt, Angeren en Doornenburg wordt een bezoek gebracht. Er zijn enkele stops bij bijzondere locaties. De voertuigen zijn te bewonderen in Ochten de Veerstoep tussen 1000 en 1200 uur, in Randwijk bij MFA de Haar tussen 1200 en 1400 uur en bij kasteel Doornenburg tussen 1500 en 1700 uur.

Het vieren van vrijheid is een uiting van respect voor de vrijheid waarin wij mogen leven. Respect voor hen die dit voor ons hebben bewerkstelligd en als steun voor hen waar het niet zo vrij is. 5 mei is een viering, de vlaggen mogen uit, liefst zo hoog mogelijk. Het zou mooi zijn als de deelnemers van de tocht met vrijheid worden ontvangen. De oproep is dan ook om zoveel mogelijk vlaggen langs de route op te hangen. Iets wat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn. 5 mei, vrijheid, dat mag je vieren.