De stadsgids kan je onderweg bijpraten over de Koning van Denemarken, Christiaan II en zijn minnares Dyveke Sigbritsdochter. (foto: Schilderij uit 1885 van Vilhelm Rosenstrand)
De stadsgids kan je onderweg bijpraten over de Koning van Denemarken, Christiaan II en zijn minnares Dyveke Sigbritsdochter. (foto: Schilderij uit 1885 van Vilhelm Rosenstrand) Foto: Schilderij uit 1885 van Vilhelm Rosenstrand

De oude grensstad Rhenen ontdekken, of in de vakantie de toren beklimmen?

Algemeen

RHENEN - Met een stadsgids van het Cuneragilde kun je zaterdagmiddag 6 mei op ontdekkingstocht door de middeleeuwse stadskern van Rhenen. Wie mee wil moet zich vooraf aanmelden bij de VVV/Stadsmuseum: 0317- 612333.

De wandeling gaat langs plekken waar grote en kleine gebeurtenissen plaatsvonden. En langs sporen die soms ook iets onthullen over een verborgen geschiedenis. Met kleurrijke anekdotes en ontdekkingen, ook voor geboren en getogen inwoners. Ook hier geldt de Cruijffiaanse wijsheid: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’.

Deze stadswandeling is de eerste van dit jaar. Elke eerste en derde zaterdagmiddag van de maand, tot en met november, staat een gids klaar om je anderhalf uur mee te nemen door ruim 750 jaar stadshistorie. Overigens kun je ook op andere dagen een gids bespreken voor een stadswandeling. Wie iets wil vieren, een reünie of bedrijfsuitje wil aanvullen met een aardige buitenactiviteit kan voor een groepsrondleiding altijd een stadsgids reserveren.

De wandeling start zaterdag 6 mei 14.30 uur bij de VVV/Stadsmuseum, Kerkstraat 1. In de week van de meivakantie kun je vier keer de Cuneratoren op, van woensdag 3 mei tot en met zaterdag 6 mei, telkens om 14.30 uur.
Reserveren en kaartverkoop voor stadswandeling of torenbeklimming: 5 euro, t/m 12 jaar 2 euro bij de VVV-balie (open 10.00-16.00 uur, zo. en ma. gesloten). Meer informatie: 0317- 612333 of cuneragilde.nl.