De afgetreden bestuursleden met de welverdiende onderscheiding. (foto: Jan Heger)
De afgetreden bestuursleden met de welverdiende onderscheiding. (foto: Jan Heger) Foto: Jan Heger

Ehbo sluit oefenseizoen af op

Algemeen

KESTEREN - De ehbo-vereniging afdeling Kesteren heeft op 18 april het oefenseizoen 2022-2023 afgesloten met de jaarlijkse algemene ledenvergadering in het Dorpshuis. 

Er waren bijna vijftig leden aanwezig. Voorzitter Janny Heijstee leidde de vergadering op een vlotte wijze. De jaarverslagen van secretaris en penningmeester, en een terugblik op alle activiteiten kwamen aan bod. Enkele jubilarissen werden gefeliciteerd met hun langdurige lidmaatschap, waaronder 1 van 45 jaar: Piet Tijssen! Daarna volgde de bestuursverkiezing. 

Twee bestuursleden legden hun functie neer: Janny als voorzitter, en Henk Randewijk als secretaris waren niet meer herkiesbaar. Beiden hebben een lange staat van dienst binnen de vereniging. Janny is vanaf 1991 lid en kwam kort daarna in het bestuur, is al lange tijd Lotus (slachtofferuitbeelding), en kaderinstructeur. Henk heeft bijna dezelfde tijd gediend, en is ook Lotus. Als voorzitter werd Marien Willemsen benoemd. Allette Tijssen trad toe als nieuw bestuurslid.

Daarna sprak mevrouw Borggreve als bestuurslid van de afdeling Gelderland van de KNV-ehbo de scheidende bestuursleden toe. Ze memoreerde de lange staat van dienst en de verschillende taken die beiden voor de ehbo hebben gedaan.
Als dank werd hen de gouden dr. C.B. Tilanus-draagpenning voor bijzondere verdiensten opgespeld. Janny en Henk blijven lid van de vereniging. Daarna was er tijd om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Het oefenseizoen start weer in september maar ook in de zomer zullen bij enkele evenementen de ehbo’ers worden ingezet.