Voorzitter Fons Slijderink in de bloemetjes gezet.
Voorzitter Fons Slijderink in de bloemetjes gezet. Foto: Gerard Nieuwenhuis

Drukke Koningsdag in Kesteren

Algemeen

KESTEREN - Ook in Kesteren was de viering van Koningsdag een groot feest. Het dorpsplein was bijna te klein en alle aanwezige kinderen zongen enthousiast mee met de 10-jarige Sarah uit Zetten. 

De deelname aan de optocht met de versierde fietsen was groter dan ooit. Daarna volgde de aubade. Wethouder Marien Klein hield een toespraak en bedankte ook alle betrokken vrijwilligers. Drie van de vier gedecoreerden waren aanwezig en zij werden daarmee van harte gefeliciteerd. De fanfare leverde een feestelijke bijdrage en aan het eind van de aubade werden duiven los gelaten. Daarna kon iedereen aan de koffie en de oranje soezen en waren alle speeltoestellen beschikbaar. Secuur en heel voorzichtig werden kratten gestapeld. Sommigen lukte het tot 10m hoog.

Er werden overheerlijke hamburgers gebakken door vrijwilligers van de Hersteld Hervormde kerk in Kesteren. De hele voorraad ging op en leverde een mooie opbrengst op voor de Oekraïense weeskinderen in Kesteren. Daar komen we nog op terug.

Na alle activiteiten voor de kinderen brandde het feest los voor de volwassenen. Mede dankzij het goede weer was het weer een fantastische dag. Dank aan alle sponsoren, adverteerders en vrijwilligers die meegewerkt hebben aan deze dag.

Ruim 10 jaar geleden nam Fons Slijderink met enkele anderen het initiatief tot de viering van Koningsdag in Kesteren zoals we dat nu kennen. Voor Fons was dit de laatste Koningsdag als voorzitter van de Oranjevereniging Kesteren. Hij werd bedankt voor zijn grote inzet en hij ontving natuurlijk een bloemetje.

De 10-jarige Sarah als voorzanger voor alle aanwezige kinderen.