De twee kopmannen staan klaar voor het allerlaatste punt. (foto: Paul Kogels)
De twee kopmannen staan klaar voor het allerlaatste punt. (foto: Paul Kogels) Foto: Paul Kogels

TTV Sethone 1 redt het nét

Algemeen

DODEWAARD – De NTTB-tafeltenniscompetitie is ten einde. Het eerste team van Sethone wist dankzij winst van kopman Robert van de Weetering in het zevende enkelspel in de laatste ronde definitief beslag te leggen op plek vier in de eindstand. Voor het eerst slaagde Sethone 1 erin om een langer verblijf in de tweede klasse zeker te stellen. 

Het voorjaarsseizoen begon moeizaam. De eerste twee rondes leverden slechts drie punten op. De daaropvolgende knappe zespunter – uit tegen TIAN, de latere nummer drie – hielp het eerste evenwel niet van de laatste plaats af. Winst in ronde vier, 6-4 thuis tegen uiteindelijke degradant Rhenus, was te krap en hielp niet veel: de onderste vier teams gaven elkaar slechts één punt toe. 

Dé opsteker kwam op 6 maart in de return in Rhenen, in de vooruitgespeelde wedstrijd uit de negende ronde. Dankzij een achtpunter klom Sethone naar plaats drie in de tussenstand, met enige marge naar de onderste regionen. Ondanks een 9-1 afstraffing, een week later, tegen latere kampioen ATAK 1 stond het team drie rondes voor het einde nog steeds derde. Pas op de slotavond werd het klassenbehoud gerealiseerd, hoogstpersoonlijk door kopman Robert van de Weetering (73% persoonlijk percentage) uit Dodewaard. Vier punten waren nodig om Trumelo (Dreumel) definitief achter zich te houden. Bij een 3-4 achterstand trok Van de Weetering pas in de vijfde game de partij naar zich toe. Het noodzakelijke aantal van vier punten was binnen. Dat de mannen uit Dreumel er met de winst vandoor gingen, was slechts van statistische waarde.

Het tweede team eindigde in de vierde klasse als laatste en degradeert.