Deelnemers van de JobGroup.
Deelnemers van de JobGroup. Foto: Carla van Sluisdam

Talentvolle werkzoekenden willen graag aan de slag!

Algemeen

RHENEN - ‘Luisterend naar de verhalen van anderen heeft de eerste sessie me één jaar levenservaring opgeleverd. Ik vond het geweldig!’, blikt  een deelnemer van de JobGroup terug. Nadat acht werkzoekenden de drempel over waren om zich bij JobHulpMaatje aan te melden, blikken ze unaniem positief terug.

Op dinsdagavond 18 april ontvingen zij uit de hand van voorzitter Kees Jochemsen een certificaat van deelname. Een bos bloemen van de gemeente Rhenen, overhandigd door wethouder Hans Boerkamp, gaf een feestelijk tintje.

De groep heeft de afgelopen zeven weken intensief nagedacht over wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Aandacht voor hun persoon, uitleg over de arbeidsmarkt, een facelift van hun CV en een presentatie van zichzelf maakte de training tot een succes. Hun zelfvertrouwen kreeg een boost.

Talentvolle werkzoekenden staan in de startblokken en willen graag aan de slag in het onderwijs, kinderopvang, horeca etc. ‘Ik heb meer gereedschap dan menig man’, laat een sociale deelnemer met een achtergrond in de kunst weten. Begeleider dagbesteding is één van de opties die zij overweegt. Twee deelnemers hebben besloten een carrièreswitch te maken. Het aanwezige netwerk gaf tips voor arbeidsplaatsen. Veel verbindingen werden gelegd. En nu afwachten of de gouden tip er tussen zit. Je hebt tenslotte maar één werkgever nodig. 

“Ben je werkzoekend of zit je bij je huidige baan niet op je plaats? Schrijf je dan alvast in voor de volgende training. We zien ernaar uit om kennis met je te maken. Meer informatie: www.jobhulpmaatjerhenen.nl of 06 20384182.”