Uniek doksaal van Cunerakerk bestendig voor de toekomst

RHENEN - Op vrijdag 21 april staan de deuren van de Cunerakerk open voor vrienden en belangstellenden. De Stichting Vrienden van de Cunerakerk viert haar 10-jarig bestaan met de officiƫle, feestelijke presentatie van het zojuist gerestaureerde doksaal.

Het doksaal, een uniek Rhenens erfgoed, gebouwd tussen 1550 en 1565, is een van de drie in Nederland bewaard gebleven stenen doksalen, en een van de mooiste. Het is een beeldbepalend onderdeel van de Cunerakerk en van grote historische waarde.

Het middeleeuwse doksaal was dringend aan restauratie toe, zo bleek uit onderzoek door architectenbureau Van Hoogevest architecten en Natuursteenadviesbureau Van den Heuvel. Daar was geld voor nodig. De Stichting Vrienden van de Cunerakerk, Sponsoren & Fondsen en particulieren hebben bijgedragen in de kosten van restauratie. De Stichting is allen zeer dankbaar daarvoor!

Feestelijk programma

In het kader van het 10-jarig bestaan van de Stichting presenteert de heer Bartlo Kobus de film: 20 april 2013, Stichting Vrienden van de Cunerakerk.
Emeritus predikant Nico van Tellingen, legt in een korte lezing de oorspronkelijke functie van het doksaal, uit. Na de pauze geeft Erwin van Pelt (projectleider) Van Hoogevest architecten, een toelichting over de restauratie van het doksaal.
Het Houtensemble van muziekvereniging Ons Genoegen zorgt voor de muzikale omlijsting van de avond. Het programma begint om 20.00 uur. Om 19.30 uur staan de deuren van de Cunerakerk open. De toegang is gratis.