Een team op trots op te zijn!
Een team op trots op te zijn!

Rhenens jongensteam volleybalkampioen

Algemeen

RHENEN - Zaterdag 15 april heeft het jongensteam van Excelsior (volleybal) tijdens de laatste volleybalwedstrijd van dit seizoen de kampioenstitel in de wacht gesleept. 

Het was een hele spannende wedstrijd! Het team kon nog eerste, tweede of derde worden, want mede-kanshebbers Time Out en Libero speelden vandaag ook hun laatste wedstrijd. Het was een stevige competitie dit seizoen en alle kanshebbers lagen dichtbij elkaar. 

De 3-1 overwinning van Excelsior op Atalanta, bleek genoeg om de kampioenstitel binnen te halen. Libero is op de tweede plaats geëindigd en Time Out op de derde.

Het Rhenense team bestaat uit acht jongens en speelt in deze samenstelling al vijf jaar samen. De gemiddelde leeftijd is 15/16 jaar. Sponsor Pedicurepraktijk Jacquelien heeft van meet af aan in hen geloofd en de jongens - zelfs door de groeispurt heen - voorzien van tenues.

Coaches en trainers zijn het duo Miranda en Toni. Zij trainen en coachen de jongens al enkele jaren op vrijwillige basis. Coach Miranda vertelt: “Volleyballen doe je samen. Als het team samen in de juiste energie komt, dan zie ik het vuur in hun ogen verschijnen en dan lukt alles!” Tegenstanders vinden het leuk om tegen hen te spelen. “Ze zijn sportief en gezellig. Het mooiste compliment krijgen we van tegenstanders. We horen regelmatig: “Yes! We mogen weer tegen dat leuke jongensteam.”

Voor kinderen die het leuk lijkt om ook te gaan volleyballen, heeft Excelsior nog plek. De jonge Rhenenaren hebben hun overwinning met een heerlijke lunch gevierd bij Moeke en gaan vol vertrouwen hun titel verdedigen in het seizoen 2023/2024.