De Straatklinkers tijdens een repetitie.
De Straatklinkers tijdens een repetitie. Foto: De Voorhof

Koor De Straatklinkers zingt in De Voorhof

Algemeen

KESTEREN - De Voorhof ontvangt zondag 23 april na een aantal jaren weer een bus vol Amsterdamse dak- en thuislozen. Een twintigtal van hen vormt het koor De Straatklinkers dat altijd ‘Dit is de dag die de Heer ons geeft’ als openingslied heeft. 

De dienst, met als thema ‘Jouw steentje bijdragen’, staat onder leiding van de eigen predikant ds. Henriëtte Bouwman samen met pastor Hanna Wapenaar van het straat- en drugspastoraat in Amsterdam. De diaconie van De Voorhof verzorgt na de dienst een lunch waarna het gezelschap via een rit door de mooie Betuwe gaat bowlen in Zetten.

De dienst begint om 10.30 uur  in het protestants kerkelijk centrum aan de Nedereindsestraat 24C in Kesteren en is voor iedereen toegankelijk. Een belevenis voor iedereen die het mee wil maken om op deze manier mensen te verbinden met elkaar en daarbij de boodschap van het evangelie te mogen laten zien en beleven.

Het koor De Straatklinkers werd in 2004 opgericht door het Straatpastoraat, een project van de Protestantse Diaconie Amsterdam. Iedereen mag zich bij het koor aansluiten. De enige voorwaarde is dat je in een groep kunt functioneren, en dat je het leuk vindt met muziek bezig te zijn.