De geslaagde 'Meedenkers'.
De geslaagde 'Meedenkers'. Foto: Welzijn Rivierstroom

Eerste Meedenkers geslaagd in Neder-Betuwe

Algemeen

Neder-Betuwe - Op dinsdag 11 april hebben de eerste vrijwilligers voor het project ‘Meedenkers’ een tweewekelijkse training met succes afgerond. Zoals de naam het al zegt, denken de vrijwilligers mee met mensen om een (hulp)vraag die in hun leven kan spelen, op te lossen.  

De vragen die de vrijwilligers kunnen oppakken zijn uiteenlopend. Zij hebben zelf of binnen hun leefomgeving ervaring met vragen op verschillende levensgebieden. Denk hierbij aan gezondheid, verslavingen, eenzaamheid, autisme, rouwverwerking en geheugenproblematiek.     

Zij kunnen zich inleven in de vraag van iemand en een luisterend oor en ondersteuning bieden. ‘Vanuit onze rol als ‘Meedenker’ willen wij de regie vooral bij de vrager laten en niet het probleem voor hen op gaan lossen. Dat kan voor mensen de drempel aanzienlijk verlagen om ons in te schakelen,’ merkt een van de deelnemers op.   

Ondanks dat de vrijwilligers vanuit een ondersteunende rol aan zullen sluiten bij de persoon met een hulpvraag, hebben zij door hun training wel de kennis om iemand op weg te helpen. Bovendien kunnen zij op hun collega-vrijwilligers of de coördinatoren van dit project terugvallen.   

Meer informatie of een aanmeldingsformulier over het project ‘Meedenkers’ is te vinden op de website van Welzijn Rivierstroom: https://welzijnrivierstroom.nl/gemeente-neder-betuwe/meedenkers/ of door contact op te nemen met ellyhagen@welzijnrivierstroom.nl.