(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay) Foto: Pixabay

Buitenspelen: welke activiteit wil jij in jouw buurt doen?

Algemeen

RHENEN - Op woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Wordt er al een leuke activiteit georganiseerd in jouw straat of wijk? Of heb je plannen om nog iets te organiseren? Deel je idee! 

Van knikkerkampioenschappen, een marathon touwtjespringen en een skeeler-clinic tot een speurtocht door de wijk: overal in Nederland zijn er op 14 juni buitenspeelactiviteiten. Georganiseerd door één enthousiasteling, door betrokken buren die de handen in elkaar slaan, of door scholen: iedereen kan meedoen! Je kunt je activiteit aanmelden via www.jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/de-buitenspeeldag/over-de-dag, dan ontvang je een supergroot spandoek ‘Hier spelen wij’ (op = op).

Helpende hand nodig?

Heb je een leuk idee voor een activiteit in gemeente Rhenen, maar weet je niet goed hoe je de organisatie aan moet pakken? Nanda, Kitty en Elle van Welzijn Rivierstroom helpen je graag verder! We kunnen mee brainstormen over je idee en ondersteunen bij de organisatie. Financiën nodig? We kunnen helpen bij de aanvraag voor een geldbedrag bij een fonds. Denk bijvoorbeeld aan het ‘Buurtbudget’: www.rhenen.nl/aanvragen-en-regelen/subsidies. 

Neem contact op met Elle via ellejoosten@welzijnrivierstroom.nl of via 06 19 42 69 67. Wacht niet te lang! In veel gevallen moet de activiteit minstens een maand van te voren bij de gemeente gemeld worden (ook hierbij kunnen we ondersteunen). Ook de beoordeling van een aanvraag bij een fonds kan weken duren. Neem dus snel contact met ons op!