Dorpshuis Achterberg.
Dorpshuis Achterberg. Foto: eigen opname

Dorpshuis Achterberg groeit en bloeit

Algemeen

ACHTERBERG - Achterberg is een klein dorp met een eigen, multifunctioneel dorpshuis, dat een zeer centrale rol vervult in het dorps leven.

Het dorpshuis beschikt over diverse vergader-/feestzalen, een huiskamer, een keuken en een bar die geschikt zijn voor zowel sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten. Door deze mogelijkheden voorziet het dorpshuis Achterberg in veel behoeften waar gelukkig steeds meer gebruik van wordt gemaakt. 

Dit wordt gedaan door zowel bewoners vanuit Achterberg als buiten Achterberg. De gebruikers van deze mogelijkheden zijn zowel verenigingen, stichtingen als particulieren voor kleinere en grotere evenementen.
Deze evenementen kunnen incidenteel plaatsvinden zoals bijvoorbeeld een receptie, verjaardagen van leden of vergadering van een verenigingen.

Maar er vinden ook periodieke activiteiten plaats zoals de Peuterspeelzaal, Bingo, Schaken, Bridge, seniorengym en een handwerkgroep. Ook vindt er een maatschappelijk verantwoord evenement plaats in de vorm van een maaltijdproject waar samen met bewoners een betaalbare maaltijd wordt genuttigd.

Een team van ongeveer 20 vrijwilligers en een beheerder is actief om al deze activiteiten en evenementen soepel te laten verlopen. De groei en bloei gaat echter niet zonder uitdagingen! Er is bijna continue een gebrek aan vrijwilligers en het bestuur is dringend op zoek naar verjonging.

Ook zijn we op korte termijn op zoek naar een nieuwe beheerder (ster) voor ongeveer 15 uur per week. Dit is een zeer gevarieerde uitdagende functie die ook goed bij een echtpaar past. Iedereen die het dorpshuis wil gebruiken of het team wil ondersteunen kan contact opnemen via telefoon 0653163367 of mail: beheer@ achterbergdorpshuis.nl.

Muzikaal samenzijn.
Vergadering
Ingang  dorpshuis