Bijenhotel. (foto: Roelof de Jong)
Bijenhotel. (foto: Roelof de Jong) Foto: Roelof de Jong

Bijenhotel bouwen

RHENEN - Bijen, vlinders, libellen, kevertjes: we zien ze graag rondzoemen in de wijk. Daarom willen de Ontmoetingskerk & De Buurtgarage een viertal insectenhotels bouwen. Maar daar hebben we wat hulp bij nodig! Ben jij 8 – 13 jaar? Dan zoeken we jou! 

De buitenkanten van de hotels zijn al in elkaar gezet, maar de hotels moeten nog gevuld worden. En dat is het belangrijkste! Want er moeten genoeg holletjes, gaatjes en spleten zijn waar insecten hun huisje in kunnen maken. Die holletjes en gaatjes krijgen we door de hotels te vullen met bamboebuisjes, steentjes, hout, dennenappels. Noem maar op: het mag erin. Wij verzorgen het materiaal. Zitten er nog rafelige randjes aan een stukje hout of een buisje? Dan durven de insecten er niet in, omdat hun vleugels beschadigd kunnen raken. Dan moet je het nog wat opschuren. Handen uit de mouwen dus!

Bouw je mee? Aan elk hotel kunnen drie kinderen bouwen. Help je mee? Dan komt jouw naam op een bordje bij het hotel te staan. Hoe tof is dat? De hotels komen in de tuin van de Ontmoetingskerk te staan, dus iedereen kan jouw hotel bewonderen.

De harde werkers worden op fris en wat lekkers getrakteerdnop donderdag 4 mei 10.00 tot 12.00/12.30 uur in de tuin van de Ontmoetingskerk (bij slecht weer binnen) – meld je bij de ingang. Gratis!

Opgeven 

Geef je (kind) op bij Elle Joosten via buurtgarage@rhenen.nl of 06 19 42 69 67, onder vermelding van naam en leeftijd. Opgeven kan tot 26 april.