Suzan met haar gouden medaille. (eigen foto)
Suzan met haar gouden medaille. (eigen foto) Foto: Eigen foto

Succesvolle weekenden voor DGV Dodewaard

DODEWAARD - In maart stonden er twee achtereenvolgende weekenden wedstrijden op het programma voor turnsters van DGV Dodewaard. 18 maart turnde eerst Suzan van de Voort, met haar teamgenootjes van Oranje Blauw Nijmegen, de laatste plaatsingswedstrijd van dit seizoen. Deze keer was dit in Beekbergen. 

De meiden van het team hebben mooie, stabiele oefeningen geturnd voor een kritische jury. Individuele verbetering in punten was het dit keer niet, maar nu er geturnd wordt in teams, kun je elkaar versterken. Dit leverde het team van Suzan een prachtige eerste plaats op!

Later in de middag turnden Dewi Bouwmans, Elise Dijkers en Jade van Dodeweerd hun derde wedstrijd. Ze begonnen op balk, waar ze mooie oefeningen, zonder val, lieten zien. Op de vloer werden op een paar schoonheidsfoutjes na mooie oefeningen geturnd. Sprong ging goed, maar bij de brug, waar ze normaliter wel sterk in zijn lieten ze alle drie wat punten liggen. Ze mogen trots zijn op hoe ze geturnd hebben, maar de tegenstanders waren een maatje te groot dit keer. Jade werd vijfde, Elise zesde en Dewi zevende. 

Een week later was het de beurt aan Noëlle Elings en Fenne Cherry. Op zaterdag 25 maart hadden zij hun tweede meetmoment, dit keer was dat in Ede. Noëlle en Fenne hebben het geweldig gedaan. Ze hebben heel veel mooie dingen laten zien en zijn zelfs met een paar onderdelen meerdere niveaus omhoog gegaan tijdens het meetmoment. Beide meiden waren heel gedreven en gemotiveerd om het goed te doen en dat heeft mooi uitgepakt. Zij kregen net als vorige keer een mooie medaille en een diploma vol stickers mee naar huis!