Grootouders Martijn Sanders. (foto: Martijn Sanders)
Grootouders Martijn Sanders. (foto: Martijn Sanders) Foto: Martijn Sanders

Bariton-piano in Rhenen

RHENEN - Op 16 april aanvang 15.00 uur presenteert De Korenwinde in samenwerking met de Vrienden van het Lied een optreden van Martijn Sanders - bariton en Femke de Graaf - piano. Oorspronkelijk zou dit concert op 14 januari hebben plaatsgevonden, maar toen was de zanger ziek. 

Martijn dook onlangs in de kast met bladmuziek van zijn (over)grootouders en vond onbekende pareltjes uit de Nederlandse liedkunst. Componisten die wij vergeten zijn, maar die aan het begin van de 20ste eeuw een grote bekendheid genoten. Martijn en Femke brengen met ‘Liedjes die ik heb geleerd van mijn (over)grootouders’ een hommage aan de componisten en zangers uit de jeugd van de (over)grootouders van Martijn. Liederen van Kor Kuiler, Gottfried Mann, Catharina van Rennes en Henri Zagwijn, alsmede werken van Duitse en Italiaanse componisten die in die tijd veel gezongen werden en die iedereen kende.

Het concert vindt plaats in Podium De Vlam, Beukenlaan 2, Rhenen. Het is een middagconcert en begint om 15:00 uur. Op de website www.korenwinde.nl kan men meer informatie vinden en kaartjes bestellen èn betalen. Ook aan de zaal kan men een kaartje kopen; pinapparaat is aanwezig.

Leden Vrienden van het Lied gratis, losse kaartjes vanaf 27 jaar 20,-, losse kaartjes van 19 - 26 jaar 15,- euro, tot en met 18 jaar gratis.