Trots in Rivierenland organiseert
LHBTI+activiteiten in elke gemeente

REGIO - Trots in Rivierenland, een project van routeQ.nl in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland, de gemeentes, Provincie Gelderland en het Oranjefonds, organiseert deze zomer activiteiten in elke gemeente van Rivierenland om te vieren dat iedereen zich hier thuis mag voelen! Het project wil laten zien dat Rivierenland een plek is waar iedereen welkom is, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Met de recente LHBTI+ discussies in Nederland en in Rivierenland, is het belangrijker dan ooit om solidair te zijn met de gemeenschap. Trots in Rivierenland nodigt LHBTQIA+ jongeren tussen de 12 en 24 jaar, evenals allies, uit om mee te denken over de invulling van het programma. De activiteiten kunnen groot of klein zijn, uitgesproken of ingetogen, afhankelijk van wat haalbaar en goed is.

Juni is de maand van Pride-activiteiten, waaronder de Roze Zaterdag die al eens in Tiel plaatsvond. Trots in Rivierenland zal deze maand gebruiken om meer mensen met elkaar in verbinding en gesprek te brengen en om bestaande initiatieven een extra impuls te geven.

Om het project te lanceren en ideeën uit te wisselen, organiseert Trots in Rivierenland bijeenkomsten in verschillende gemeentes. Iedereen die mee wil denken, kan zich aanmelden via https://bit.ly/TrotsRivierenland.

Het Trots in Rivierenland-project heeft budget beschikbaar en heeft contacten met gemeentes, instellingen en bedrijven die kunnen helpen. Als je al iets organiseert aan LHBTI+ activiteiten, kun je ook contact opnemen om samen te werken en/of af te stemmen. Iedereen die wil bijdragen in de vorm van expertise, tijd, materiaal, ruimte of sponsoring, wordt uitgenodigd om contact op te nemen met het project.

Data van de
brainstormbijeenkomsten:

Tiel: donderdag 13 april, 1900h-2030h Bibliotheek Tiel, Rechtbankstraat 3, Tiel
Culemborg: donderdag 20 april, 1900h-2030h Bibliotheek Culemborg, Herenstraat 29, Culemborg.
Zaltbommel: Maandag 17 april, 1900h-2030h Bibliotheek Zaltbommel, Courtine 2 a, Zaltbommel
Buren: woensdag 19 april, 1900h-2030h Bibliotheek Lienden, Blommeland 14, Lienden
Neder-Betuwe en West Maas en Waal: nog niet bekend. Sluit aan in Lienden, Tiel of Kerkdriel als je mee wilt denken.