Joep Huibers is de 200ste leerling op obs De Sterappel. (foto: Simone Schoots)
Joep Huibers is de 200ste leerling op obs De Sterappel. (foto: Simone Schoots) Foto: Simone Schoots

Feest op De Sterappel: 200 leerlingen!

Algemeen

LIENDEN - Maandag 2 april was het feest op obs De Sterappel in Lienden. De 200e leerling, Joep Huibers, werd op zijn eerste schooldag feestelijk onthaald door het team en alle leerlingen. Onder begeleiding van de oudste leerling van de school mocht Joep, samen met zijn ouders, door een erehaag naar de ingang lopen. Die was versierd met ballonnen. Joep kreeg een cadeautje en mocht de 200ste vingerafdruk zetten op een prachtig schilderij waar alle leerlingen aan hebben meegewerkt. 

Omdat het feest was voor alle leerlingen van school, heeft iedereen een appel gekregen wat gesponsord werd door Jumbo Verbrughweg Lienden. Zo’n zes jaar geleden heeft De Sterappel te maken gehad met een daling van het aantal leerlingen. 

Na ingrijpende veranderingen op de school is het team stabiel geworden, is het onderwijs gedegen, doordacht en vernieuwend, en straalt de school een duidelijke missie uit. Daarnaast werd De Sterappel afgelopen jaar fusieschool van De Meent uit Ommeren en gaat het nieuwe karakter als een lopend vuurtje door de omgeving. Het aantal aanmeldingen blijft gestaag groeien. 

Sinds de voorjaarsvakantie is er een nieuwe, derde, kleutergroep gestart, de zogeheten instroomgroep. Natuurlijk is dit succes ook mede te danken aan het vertrouwen dat ouders/verzorgers hebben in de school en dit ook verspreiden. Ook kregen ze aan het eind van de dag een roltoeter, als symbool voor dit positieve geluid.