(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay) Foto: Pixabay

Nieuwe reeks dichtworkshops

Algemeen

RHENEN - Op 9 mei start er een nieuwe reeks workshops van de Poëzie Schrijfgroep (POS), onder leiding van dichter Joop Meijvogel. Wilt u (beter) leren dichten? Of bent u al vaardig maar wilt u inspiratie halen uit de synergie van de groep? Kom dan naar één of meerdere van de workshops!

Woorden hebben een enorme kracht. Zet ze op een bepaalde manier achter elkaar, onder elkaar, door elkaar en je schept er de mooiste verhalen en beelden mee. Ze kunnen daarbij allerlei emoties oproepen, bij zowel schrijver als lezer.

In de workshops gaan we aan de slag met woorden in dichtvorm. Diverse dichtvormen komen aan bod: elfje, sonnet, haiku, kwatrijn, ollebolleke, spicht en het Vrije Gedicht. Net waar uw voorkeur naar uitgaat! Er wordt, indien gewenst, hulp geboden bij structuur en techniek, zelfs bij het prozagedicht.

De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Op dinsdag 9 mei, 23 mei, 6 juni en 20 juni van 14.00 - 16.00 uur in De Buurtgarage, Valleiweg 16, Rhenen. Kosten: 0,50 euro (onbeperkt koffie/thee en een koekje erbij).

Joop is gepassioneerd dichter. Zijn werk is gepubliceerd in uitgegeven bloemlezingen bij diverse uitgevers, waaronder ‘Langs brede rivieren’, een uitgave van Rainbow Poëzie. 

Aanmelden voor een of meer van de workshops kan bij Elle Joosten door te appen, bellen of mailen naar 06 19 42 69 67 of buurtgarage@rhenen.nl.