Jaarconcert Harmonie Ochten

Algemeen

OCHTEN - Op zaterdag 15 april vindt het jaarconcert van Harmonie Ochten plaats in het Dorpshuis. Er is gekozen voor een afwisselend muzikaal programma met muziek uit verschillende tijden en delen van de wereld. 

Zo kunt u luisteren naar bekende stukken uit de film Alladin, en uit The Mask of Zorro. Daarnaast klinken Ierse klanken bij nummers zoals “Lady Tullamore”, zijn er twee Israelische folksongs en enkele stukken uit het Wilde Westen. Voor elk wat wils.

Op de avond worden twee gastoptredens verzorgd door het Zinder Klarinet Ensemble onder leiding van Nicole van Jaarsveld. Het ensemble speelt enkele werken van Mendelsohn,  Beethoven en Tchaikovski. Bijzonder is het optreden van de vier jongste leden samen met het orkest van de harmonie. Zij kunnen inmiddels al een aardig deuntje meespelen. 

Muziekvereniging Harmonie (sinds 1911) is al meer dan honderd jaar muzikaal actief in Ochten en omgeving. Het orkest geeft jaarlijks diverse concerten en zorgt voor muzikale ondersteuning bij festiviteiten en belangrijke gebeurtenissen. 

Daarnaast zet de vereniging zich in voor muziekonderwijs aan jongeren. Jaarlijks zijn er projecten in samenwerking met Zinder Educatie en basisscholen in Ochten. Met het jaarconcert 2023 presenteert de harmonie samen met het Zinder Klarinet Ensemble een gevarieerd aantal muziekwerken. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans van Gemert.

Om de harmonie financieel te steunen is er ‘s avonds een loterij waar veel mooie prijzen te verdienen zijn. De loten zijn verkrijgbaar in de pauze en kosten 1,00 euro per lot of 6 loten voor vijf euro.
De zaal is open om 19:30 uur en het concert begint om 20:00 uur. De toegang voor het concert is geheel gratis. Een gift in de tuba bij de uitgang is natuurlijk zeer welkom.