Lente op de Laarsenberg in Rhenen. (foto: Rob Moret)
Lente op de Laarsenberg in Rhenen. (foto: Rob Moret) Foto: Rob Moret

Eindelijk lente in Rhenen

RHENEN - Dit voorjaar was er weinig zon en heel wat regen. Je zou er chagrijnig van worden. Gelukkig zondag eindelijk de zon en je kon uit de wind in de zon heerlijk buiten zitten. Echt genieten die zonnestraling op je gezicht. Veel mensen wandelden op de Laarsenberg. 

De Laarsenberg, een berg met een gigantisch mooi uitzicht met dit heldere weer. Je kijkt over de Gelderse Vallei en op de horizon het Veluwe massief. Voor Nederland zien we hier een uniek landschap. Horizontale akkers waar langs de  stijlranden liggen. Dit graftenlandschap is uniek en zorgt er voor dat vruchtbare grond niet wegstroomt. 

Halverwege de helling bevindt zich een sprengkop, een bron. Het water stroomt naar de Grift. Het is het leefgebied voor dassen, vossen en konijnen. Het ooievaarsnest op de Laarsenberg is weer bewoond. Begin mei verwachten we jonge ooievaars.
Ook zijn er op de Boslandweg op de Laarsenberg weer lammetjes geboren. Heel wat ouders met kinderen komen naar deze tekenen van het voorjaar kijken. De imkers van 'Om en Bij Rhenen' bekijken hun bijenvolken. We horen en lezen veel dat het niet goed gaat met de bijen. Binnenkort staat de Betuwe in bloei en hopelijk zijn er voldoende bijen voor de bestuiving. (Rob Moret)