Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'
Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' Foto: Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'

Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg

RHENEN – Een muzikale nagedachtenis aan de gesneuvelden van de Slag om de Grebbeberg en van oorlogshandelingen en vredesmissies recent en uit het heden. Met dat doel organiseren Stichting Slag om de Grebberg, het Cultuurplatform Rhenen en Defensie op dinsdag 9 mei het jaarlijkse herdenkingsconcert. Traditiegetrouw in de Rhenense Cunerakerk, Kerkplein 1. 

Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso trakteert het publiek op een muzikale belevenis. Er worden twaalf indrukwekkende nummers gespeeld, waaronder een stuk dat verwijst naar Oekraïne. Zangeres en (musical)actrice Kilke John en de zingende militair Dennis Kroon treden op als solisten.

Generaal b.d. Peter van Uhm

Speciale eregast in het programma 'Breekbaar Nieuws' is generaal b.d. Peter van Uhm. Oud-nieuwslezer Gijs Wanders presenteert een speciale nieuwsuitzending over de strijd om de Grebbeberg en de Residentie in mei 1940 en de oorlog in Oekraïne. De vroegere commandant der Strijdkrachten geeft hierin zijn persoonlijke reflecties op oorlog en broze vrede, over keuzes maken in crisistijden en verbindt heden en verleden met elkaar. De strijd toen en nu komt aldus naar voren in beelden, verhalen en muziek.

Het militaire harmonieorkest staat onder leiding van majoor Tijmen Botma. Deze Landmachtkapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden.
Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via de VVV in Stadsmuseum Rhenen, Markt 20, en via www.slagomdegrebbeberg.nl. Oorlogsveteranen uit de regio krijgen een uitnodiging voor het concert en een vip-ontvangst in het Stadsmuseum.