Opdat wij niet vergeten...

RHENEN - Diverse auteurs vertellen op zaterdag 6 mei bij de Bruna boekhandel in Rhenen over hun onderzoek naar Joodse oorlogsslachtoffers.

De heer Just M.Vlak vertelt namens de werkgroep Joodse oorlogsslachtoffers Rhenen over het onderzoek wat vooraf ging aan het boek “Verdwenen uit Rhenen” Joodse oorlogsslachtoffers: een naam, een gezicht, een verhaal. De opbrengst van het boek draagt bij aan de bekostiging van een stenen herinneringsmonument. 

Mevrouw Annemarie Walravens is de auteur van het nieuw verschenen boek 'Wij mochten er niet zijn': Elly en Liesje in de waanzin van de oorlog. In dit boek beschrijft Annemarie Walravens de gebeurtenissen en het wel en wee van de familie Frank in die periode. Het doel van het boek is om te zorgen dat aan de hand van het verhaal van Elly en Liesje, kinderen ook nu nog stilstaan bij de verschrikkingen van de oorlog.

Mevrouw Bea Bronkhorst vertelt over haar onderzoek naar een joods echtpaar die bij haar grootouders ondergedoken hebben gezeten in 1942/1943. En wat de gevolgen waren van hun arrestatie.

"Je bent pas dood als je naam niet meer genoemd wordt": Zaterdag 6 Mei tussen 13:30 en 16:00 uur. Locatie: Bruna Rhenen, Frederik van der Paltshof 32, Rhenen.