Van links naar rechts: Roel Werner, Anne Smeets, Robert Philips
Van links naar rechts: Roel Werner, Anne Smeets, Robert Philips Foto:

Pantarijn Kesteren kijkt uit naar nieuwbouw

KESTEREN - Na het vertrek uit de oude locatie naar de nieuwe school kende de openbare scholengemeenschap De Pantarijn, mede door de goede resultaten, die boven het gemiddelde liggen, een explosieve groei. Dit was door de gemeente niet voorzien en in allerijl werd de oude Tollenhof mavo geschikt gemaakt, om de groei tijdelijk op te vangen. De laatste ontwikkelingen bespreek ik met locatiedirecteur Roel Werner, teamleider Robert Philips en muziekdocente Anne Smeets.

Door Jan Woldberg

Volgens Werner was het mooi om te zien dat de volledige gemeenteraad al snel nut en noodzaak inzag en besloot een krediet beschikbaar te stellen, om met een forse uitbouw van duizend vierkante meter, de groei op te vangen.

Philips: ‘Onze school heeft een regiofunctie en trekt niet alleen uit Neder-Betuwe, maar ook uit Buren veel leerlingen en ik denk dat we met deze nieuwbouw met acht lokalen voor de komende jaren aan de groeiende vraag kunnen voldoen.' Hoewel er nog steeds de wens is voor een Havo Top denkt Werner dat er in de regio op dit moment voldoende aanbod is.

Werner verwacht dat na de zomervakantie kan worden gestart met de bouw en dan zal 'de punt’, direct naast de school tegen de rotonde, het episch centrum worden waarbij Anne Smeets met haar leerlingen de communicatie met omwonenden gaat verzorgen. Anne is van mening dat communicatie rond zo’n ingrijpend project cruciaal is. Volgens haar zit communicatie in het DNA van de school, die kleinschalig is, en waar de docenten elke leerling kennen. (https://www.pantarijn.nl/kesteren(