Kunstenares Rozemarijn Westerink. (foto: Rob Moret)
Kunstenares Rozemarijn Westerink. (foto: Rob Moret) Foto: Rob Moret

Rozemarijn Westerink uit Rhenen
wint 'Open Call' van Zadkine Museum

RHENEN - Beeldend kunstenares Rozemarijn Westerink uit Rhenen sprak de jury erg aan met haar Reves en Ligne. "Haar ambitie om met stop-motion technieken een animatiefilm van de tuin van het Zadkine Museum te maken, teken van hoop en genezing, wat contrasteert met de wanorde van The Destroyed City", aldus de keuze van het juryrapport.

Door Rob Moret

Zeer bekend is het bombardement en de verwoesting van Rotterdam. Ossip Zadkine maakte 70 jaar geleden het beeld 'De Verwoeste Stad'. Het is een zeer grote eer dat Rozemarijn deze Call heeft gewonnen.
Ook Rhenen werd in 1940 verwoest en in de Cuneratoren ontbreekt nu nog een steen ter voorkoming van rampspoed.
Rozemarijn bracht haar jeugd door in Veenendaal omringd door natuur en woont en werkt nu in Rhenen op de Beukenlaan. Ze voltooide haar studie aan de kunstacademie in Arnhem en Den Bosch. Ze maakt intensieve zwart-wit tekeningen, die een verhaal vormen rond om natuur.
Werk van Rozemarijn was onder andere te zien in 'Kunst in Tuinen' in Amersfoorten en 'Art on Paper' in Amsterdam. Zeer eervol is dat Rozemarijn in het beroemde top Zadkine museum het programma onderdeel 'Herdenking 70 jaar De Verwoeste Stad' met haar hedendaagse kunst mag verzorgen.