Van links naarrechts: Christien Brouwer, Jopie Roseboom, Hanny van Spriel en Henny Stens. )foto: Hanny van Spriel)
Van links naarrechts: Christien Brouwer, Jopie Roseboom, Hanny van Spriel en Henny Stens. )foto: Hanny van Spriel) Foto: Hanny van Spriel

Wandelgroep Rhenen:
meer dan alleen een wandelgroep!

RHENEN - Natuurlijk, wandelen is gezond. Maar Wandelgroep Rhenen maakt het ook nog eens érg gezellig! Inmiddels spreken sommige wandelaars ook buiten de wandelgroepen met elkaar af. Zelfs voor een cruise naar Noorwegen! 

Henny kwam een jaar geleden in Rhenen wonen. Hoe leer je dan nieuwe mensen kennen? Bij een activiteit aansluiten was een drempel, maar Christien, een buurtgenote, nam haar mee naar de dinsdagochtendgroep van Wandelgroep Rhenen. “Nu loop ik in de stad en kom ik mensen van de wandelgroep tegen!”, aldus Henny.

Tijdens een wandeling sprak Henny mede-wandelaar Hanny over op vakantie gaan: “Alleen is ook maar alleen.” Nou, Hanny wilde wel mee op reis! Samen met Christien en Jopie vertrokken ze vanuit Rotterdam met een groots cruiseschip (“net een drijvend flatgebouw”) naar Noorwegen. Eerste stop: Eidfjord. En wat een machtig schouwspel stond hun daar te wachten: al wandelend, de ochtendzon op het fjord, met daarachter het uitzicht op de bergen. Schitterend! 

Een van de leukste dagen? Henny’s kleindochter, die in Noorwegen studeert, heeft het viertal rondgeleid door Bergen. Een ander hoogtepunt waren de potjes kaarten. Dat was zó gezellig, dat ze na de reis ook een kaartclubje hebben opgericht. En ze gaan ook samen naar Tineke Schouten. Hanny: “We hopen dat wij een begin hebben gemaakt om naast het wandelen ook met elkaar leuke dingen te doen. We kunnen het iedereen aanraden, het geeft plezier in het leven.”

Meewandelen?

Meer info of eens mee wandelen? Er zijn vier wandelgroepen om uit te kiezen! Mail Dick van den Heuvel via wandelgroeprhenen@gmail.com.