Schatzoekers Speurtuin Goede Vrijdag en Pasen

"DODEWAARD - Kom je zoeken en ontdekken in de Speurtuin naar het raadsel van de steen? Vanaf donderdagmiddag 6 april tot en met Tweede Paasdag staan er in de tuin van de Oude Pastorie naast de Dodewaardse kerk voorwerpen verstopt. De Speurtuin is vrij toegankelijk en op eigen gelegenheid te bezoeken deze dagen."

Ontdek de verhalen van Goede Vrijdag en Pasen en los het raadsel van de steen op: De steen was ongeveer 1500 kilo zwaar. En er stonden twee goed getrainde Romeinse soldaten bij op wacht. Toch is de steen verplaatst. Hoe kan dit? En alles wat er die week vooraf is gebeurd: verraad, liegen, onterechte arrestatie. Waarom moest dit?

Peuters en kleuters kunnen met een schatkaart zoeken naar de voorwerpen, de verhalen kunnen gelezen worden en er valt van alles te ruiken, proeven en voelen. Voor grotere kinderen zijn de verhalen en weetjes iets uitgebreider en voor tieners en volwassenen nog een paar graadjes moeilijker, om de verhaallijn uit de laatste week van het leven van Jezus te ontdekken. 

Wat is de oorsprong van Goede Vrijdag en Pasen? Een mooie activiteit om de verhalen over het lijden en de opstanding van Jezus te ontdekken en te kijken waar Goede Vrijdag nou echt over gaat. Er zijn geen enge plaatjes.

Startpunt bij de carport naast de Oude Pastorie. Gratis en op eigen gelegenheid te bezoeken voor alle leeftijden. Voor kinderen wel graag een ouder / begeleider mee.

Op vrijdagochtend 7 april zorgen we als extraatje voor koffie, thee, fris en paaseitjes. Meer info: Schatzoekers.Dodewaard Facebook en Insta. Of email: keitjes.dodewaard@gmail.com.