Museumhal. (foto: J. Harteman)
Museumhal. (foto: J. Harteman) Foto: J. Harteman

Streekmuseum Baron van Brakell weer geopend

OMMEREN - Na een korte winterstop gaat het Streekmuseum Baron van Brakell zaterdag 1 april vanaf 11.00 uur weer open. In de afgelopen maanden zijn de vrijwilligers volop bezig geweest met schoonmaken, schilderen, de collectie restaureren en aanpassen. 

Op deze openingsdag zijn er activiteiten zoals breien en speciaal voor gezinnen met kinderen is er op deze 1e dag van het zomerseizoen een ganzenbordspel uitgezet door het museum. Het is een spel om kennis te maken met de collectie, maar ook om, in sommige gevallen, de kennis van de ouders te testen over het verleden. Dus een leerzaam spel voor (groot)ouders en kinderen.

Voor het komend jaar zijn er diverse speciale exposities en activiteiten in voorbereiding. De data staan nog niet vast, dus houdt de kranten en onze website in de gaten.

Vorig jaar heeft het museum een historische wandelroute geïntroduceerd. Startpunt is bij het museum. De wandelroute is gratis te verkrijgen in het museum tijdens de openingstijden. Ook is de wandelroute te downloaden van de website. De wandelroute is ongeveer 4 km en gaat hoofdzakelijk door Lienden. Het is leuk om tijden de wandelroute de huidige situatie te vergelijken met hoe het vroeger was. Een mobiele telefoon is met QR-code-app is wel aan te bevelen tijdens de wandeltocht.

Het museum is van 1 april tot 31 oktober te bezoeken op woensdag - vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Zon- en feestdagen is het museum gesloten. Meer informatie over het museum, de wandelroute, de openingstijden en over toekomstige activiteiten is te vinden op onze website www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl.

Het adres van het museum is Provincialeweg 21 in Ommeren. "Houdt u er rekening mee dat tussen 1 mei en 29 mei de Provincialeweg tussen Ommeren en Lienden wegens werkzaamheden is gesloten. U kunt het museum wel bereiken via Vogelenzangseweg of Ommerenveldseweg, de Bloembosweg en de Zijveling."