’t Brandtweer tijdens de Vuelta: Dikke Banden Race.
’t Brandtweer tijdens de Vuelta: Dikke Banden Race. Foto: 't Brandtweer

Programma ’t Brandtweer

RHENEN - Al bijna drie jaar maakt ´t Brandtweer gebruik van de voormalige brandweerkazerne aan de Kerkstraat. In die tijd programmeerde de Stichting uiteenlopende activiteiten: van bier proeven en kefir brouwen tot boekpresentaties, kookworkshops, muziekoptredens, arthouse filmavonden en ondernemersverhalen. 

´t Brandtweer mocht de jonge ZomerOndernemers ontvangen en Koningsdag en de Vuelta waren rond ´t Brandtweer een groot succes. Ook dit keer ben je op Koningsdag van harte welkom bij ’t Brandtweer!

Voedselbos

Op 22 maart opende één van de initiatieven buiten het pand waar ’t Brandtweer bij betrokken is, Voedselbos Rhenen. Een initiatief voor en door inwoners met als doel aandacht te vragen voor lokale, duurzame voedselvoorziening. Henrick Asch van Wijck heeft een deel van zijn landgoed Prattenburg ter beschikking gesteld om te veranderen in een voedselbos. In februari is er begonnen met de aanplant.

Maak je eigen mosschilderij

Flexwerkers en vergaderaars kunnen sinds ´t Brandtweer als proeftuin opereert op bescheiden schaal terecht in de voormalige kazerne om te komen werken en elkaar te ontmoeten. En ook de komende periode zijn er daarnaast weer twee workshops, dit keer leer je onder begeleiding van #thegreenartistnl een schilderij te maken van diverse mossoorten, bladeren en natuurlijke materialen, op 30 maart van 19.30 tot 22.00 uur en 10 april van 09.30 tot 12.00 uur. 

Meedoen?

Wil je komen flexwerken of vergaderen? Doe je graag mee aan één van beide workshops? Heb je suggesties voor of wil je bijdragen aan de programmering? Neem dan contact op met Hedy van der Poel via info@tbrandtweer.nl.

Workshop mosschilderij maken.