Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam.
Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam. Foto: Christine Schukking

Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - “Ja, daar zijn ze weer. De nieuwe ‘lente’-percussiebelevingsworkshops in Podium De Vlam te Rhenen. Drie unieke percussie sessies op zaterdagochtenden waarvoor ook jij je kunt inschrijven. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Deze workshops vinden plaats op zaterdagen 15, 22 en 29 april, 11.00 – 12.00 uur aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.”

De enthousiaste docent Christine Schukking van percussie onderwijs ‘Totaal van Slag’ krijgt het iedere percussie sessie weer voor elkaar om de hele boel te laten swingen. Daarover zegt zij: ‘Het is heerlijk als ik hoor dat de trommelpartijen samensmelten. Er ontstaat een muzikale bubbel waarin we worden meegevoerd. Ik zie dat iedereen ontspant en blij wordt. Daar doe ik het voor’.

West-Afrika, Cuba en Brazilië

“In de eerste workshop spelen we op de West Afrikaanse djembé drums. We leren de verschillende djembé partijen spelen van een traditionele Yankadi. Ook de doundounba (bastrommels), gankogui dubbelbellen en shekere’s (schudkalebassen met kralen) mogen niet ontbreken. Kun jij de ritmische break onthouden?

In de tweede workshop spelen we op de kleine Cubaanse bongo drum. We leren verschillende leuke ritmes spelen. Die combineren we met een funky ritme op de cajon (kist) en uitdagende stok ritmes op de bamboo splitdrums. Wie durft er een solo te spelen?

De laatste les sluiten we af met een spetterende Braziliaanse Samba Batucada. Met surdo (bastrommel), agogo (dubbelbel), tamborim (kleine platte trommel met fel geluid), caixa (snaredrum) en repinique (middelgrote hooggestemde trommel) herken je onmiskenbaar de karakteristieke Samba klanken. Prachtige vraag en antwoord breaks maakt het een spektakel waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Kaartjes

Deze workshops vinden plaats op zaterdagen 15, 22 en 29 april, 11.00 – 12.00 uur. Deelname is vijftien euro per persoon per workshop. Locatie is Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Wil je meedoen? Schrijf je dan op tijd in! Je kunt voor elke workshop apart een ticket kopen via www.podiumdevlam.nl/agenda.”