Bewoners De Linde letterlijk in het zonnetje’ gezet door vrijwilligers.
Bewoners De Linde letterlijk in het zonnetje’ gezet door vrijwilligers. Foto: Geertruida Verboom

Jong helpt oud in De Linde tijdens NLdoet

Algemeen

ACHTERBERG - Zaterdag 11 maart waren er volop activiteiten tijdens de NLdoet-dag. Bewoners gingen wandelen en werden daardoor letterlijk in het zonnetje gezet. Na de wandeling wachtte hen een high tea, die weer door andere vrijwilligers voor hen was klaargemaakt.

Op De Linde waren veel vrijwilligers actief. Er werden tuinbanken schoongemaakt, gerepareerd en in de olie gezet. Een terras werd schoongespoten met de hogedrukspuit en een houten plantenbak in elkaar getimmerd. Allemaal activiteiten waar de bewoners direct of indirect plezier van hebben. De plantenbakken staan gezellig en de bewoners geven deze dagelijks water. 

Ook is het fijn dat de bankjes weer schoon zijn en weer goed onderhouden de tuin in kunnen. De moes- en belevingstuin is een fijne plek voor bewoners om ergens te gaan zitten tijdens hun wandeling, om met elkaar of met familie te praten. En dan het zicht op alle mooie bloemen geeft een fijn gevoel.

De vrijwilligers bestonden uit familieleden en eigen vrijwilligers, maar vooral uit aangemelde vrijwilligers via de NLdoet pagina van het Oranjefonds. Ook een hele groep jongeren van de JBGG Zin-in maakte zich nuttig. Ze kijken er terug op een fijne en productieve dag.