Koersbal hier in Kesteren. iets voor u? (foto: SWAN)
Koersbal hier in Kesteren. iets voor u? (foto: SWAN) Foto: SWAN

Koersbal in Kesteren en Echteld

KESTEREN/ECHTELD - Koersbal ook iets voor u? Kom eens kijken elke woensdag van 09.30-11.15 uur in 'Ons Dorpshuis', Nedereindsestraat 27a in Kesteren. Of van 14.30-16.30 uur in dorpshuis De Hoge Hof Voorstraat 10 in Echteld.

Het spelkoersbal bestaat uit een mat van 8 x 2 meter, een koffer met 4 zwarte en 4 gele koersballen, een jack en een meetlint. De bedoeling van het spel is de koersbal (gele of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen. 

De bowl is niet helemaal rond waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. De mat is verdeeld in een aantal vakken en er wordt in twee richtingen over gespeeld. Bij aanvang van het spel staan alle spelers aan één zijde van de mat. Er wordt in het algemeen door paren tegen elkaar gespeeld. Het ene paar speelt met de zwarte bowls, het andere paar met de gele bowls. 

Het is het leukst als deze paren door middel van loting worden samengesteld. Zo speel je iedere keer weer met iemand anders. De paren die aan het spelen zijn staan bij de mat. De koersbal die het dichtst bij de jack ligt krijgt een punt. Deze koersbal wordt dan weggehaald en dan ga je kijken welke koersbal nu het dichtst bij de jack ligt, is deze koersbal van dezelfde partij dan krijgt deze partij er een punt bij. Is deze koersbal van de tegenpartij dan stopt de puntentelling. Er is dus altijd maar één paar dat punten krijgt tenzij er een koersbal is uitgetikt.

De overige paren zitten erom heen om zo het spel goed te kunnen volgen.

Koersbal ook iets voor u? Kom eens kijken elke woensdag van 09.30-11.15 uur in "Ons Dorpshuis” Nedereindsestraat 27a in Kesteren. Of van 14.30-16.30 uur in dorpshuis De Hoge Hof Voorstraat 10, in Echteld. We verwelkomen graag nieuwe paren. Voor meer info: kijk op: https://www.swanwelzijn.nl.