Humor in Rivierenland

Veteraone nog arger dan kleine keinder

LIENDEN - Een flinke tijd waren drs. Adrie Key en ik verantwoordelijk voor de kopy van het clubblad De Blauw Witter van de voetbalvereniging FC Lienden. Nee, niet in de tijd dat de plaatselijke vereniging de stunt uithaalde door de grootmacht Vitesse uit het bekertoernooi te knikkeren. Ver daarvoor.

Door Piet Verwoert

Of de redactie maar even in de kantine wilde komen. We kregen dit verzoek van de schoonmaakploeg  naar aanleiding van een veteranentoernooi. Vanwege de grote rotsooi die men achterliet in kleedkamers en kantine.

Zeer gewiekst werden we die zaterdagmiddag de keuken achter de kantine van de FC ingeloodst. Of we even tijd hadden voor een paar dames. Nou, zo iets kun je natuurlijk niet over z'n kant laten gaan...

Ergens diep in ons rinkelden wel de alarmbellen. We waren amper binnen of daar begon het. Er werd streng en onverbiddelijk gekeken. Als een ware stortvloed regenden de woorden over ons heen. "Veteraone zijn nog arger dan kleine keinder. Wah un ongekende troep in die kleedkaomers. Ze motte nodig zegge da de jeug wah achterlaot na de toernooie." Zo ging het nog even door.
We bleven dapper kijken. Elke orkaan raakt eens uitgeraasd. Rustig over laten waaien. "Kjèls... waordeloos, ze deuge nergens veur." Met mikkend op dat nergens voor deugen probeerde ik een kleine pauze te vullen. "Dat zeggen jullie ook niet altijd dames."
Het trio, wat afgekoeld, kwam to the point. Of we de heren veteranen er via het clubblad maar even op attent wilden maken. "De volgende kir neme we dit nie zo gemekkelijk mir op." We hebben maar liefjes geknikt. Als twee keurige pupillen hebben we een frikandel op zitten peuzelen. "Vooruit, gullie zy de kwaoiste nog nie." Over taktiek gesproken...