Van links naar rechts: Nyah Nagel, Lotte Wevers, Emely Broekhuizen, Benthe Verwoerd, Isabel van Baaren, Dana Bos, Gwen Berends, Nienke Dorland.
Van links naar rechts: Nyah Nagel, Lotte Wevers, Emely Broekhuizen, Benthe Verwoerd, Isabel van Baaren, Dana Bos, Gwen Berends, Nienke Dorland. Foto: Rianda

Nette wedstrijddag voor tunsters Olympia Ochten

Algemeen

OCHTEN - Op zaterdag 11 maart was het de beurt aan de middenbouwturnsters van Olympia Ochten om in de tweede voorwedstrijd van het seizoen in Culemborg hun oefeningen te laten zien. In de eerste wedstrijd ronde mochten liefst zeven meiden de wedstrijd vloer betreden.  

In niveau 7 mochten Dana Bos, Lotte Wevers, Nyah Nagel en Nienke Dorland de wedstrijdvloer betreden. Deze wedstrijd had een groot deelnemersveld en iedereen heeft mooie oefeningen laten zien. Dana heeft een stabiele wedstrijd gedraaid en op sprong 14,025 behaald. In het eindklassement werd Dana 24ste. Nyah had pech op balk maar herpakte zich keurig op de andere toestellen ook voor haar was sprong het beste onderdeel. Nyah kwam hiermee op de 29ste plaats. Nienke draaide een stabiele wedstrijd en heeft zonder grote fouten geturnd hiermee kwam ze op de 22ste plaats. Lotte heeft nieuwe dingen laten zien op balk en heeft daarmee een 12,300 gehaald met deze score en haar andere mooie oefeningen heeft ze de zevende plaats behaald.

Gwen Berends, Emely Broekhuizen en Benthe Verwoerd, uitkomende in pupil 2 niveau 6, startten deze wedstrijd op vloer. Gwen scoorde op dit toestel helaas wat lager dan we van haar gewend zijn, doordat ze één bonusonderdeel vergat uit te voeren. Emely en Benthe lieten beiden een nette oefening zien. Op naar de sprong, hier turnden alledrie de meiden conform verwachting en werden beloond met een score ruim boven de 13,000.
Het derde toestel was brug, de meiden wisten alledrie op het toestel te blijven. Op naar het laatste toestel, de balk. Gwen wist de hele oefening op de balk te blijven en werd hiervoor met een mooie score van 12.050 beloond. Ook Emely liet een nette oefening zien, alleen moest zijn helaas wel één val incasseren met de koprol. Benthe had wat pech op dit toestel. Doordat ze met de opsprong al viel en ook met de koprol niet op de balk wist te blijven, viel haar score op dit toestel tegen. Benthe eindigde op een 31e plaats. Emely op de 17e plaats en Gwen op de 15e plaats.

In wedstrijd twee was Isabel van Baaren aan de beurt. Zij mocht In niveau 6 heeft ze haar oefeningen laten zien. Isabel heeft grote stappen gezet en een prachtige wedstrijd laten zien. Ze startte op balk en had helaas een val, maar herstelde zich goed en had uiteindelijk een score van 11,100. Isabel draaide ondanks haar blaar een keurige brugoefening en had twee mooie sprongen en vloer oefening. Isabel eindigde op een keurige zesde plaats. 

Alle meiden hebben mooie stappen gemaakt en mogen trots zijn op deze prestatie.