Henk van de Vis exposeert in Podium De Vlam. (foto: Berry Geerligs)
Henk van de Vis exposeert in Podium De Vlam. (foto: Berry Geerligs) Foto: Berry Geerligs

Henk van de Vis met nieuw werk in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - Zondag 26 maart is de opening van de expositie van beeldend kunstenaar Henk van de Vis in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Zijn vrolijke, gestileerde schilderijen – ook niet eerder getoonde werken - en keramiek zijn te zien tot en met 4 juni. Toegang is vrij.

Henk van de Vis maakt gebruik van vrolijke kleuren. Zijn werken met gestileerde bloemen zijn geliefd en herkenbaar. In de afgelopen twee jaar is er een nieuwe ontwikkeling ontstaan in zijn ‘bloemenwerken’: meer abstractie naar de geometrische vormen die hij als beeldhouwer ooit al maakte. 

Naast acht werken met bloemen, zullen in de expositie ook zes nieuwe werken te zien zijn die een meer monumentale abstractie tonen: een driedimensionaal beeld, op een tweedimensionaal doek. Natuurlijk komen ook de kleuren die Van de Vis zo liefheeft, waaronder het heldere blauw, weer terug in deze actuele werken.

Opening

De opening van de expositie – die duurt tot en met zondag 4 juni 2023 – is op zondag 26 maart 12.00 – 14.00 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Entree is gratis en om 12.00 uur is er naast een openingswoordje ook een drankje en een hapje voor alle bezoekers. De expositie is daarna te bezoeken tijdens activiteiten in Podium De Vlam. Zie voor het programma www.podiumdevlam.nl/agenda.