Afbeelding
Foto: Jurgen Versteeg

Vaardigheidstoetsen jeugdbrandweer in Ochten

Algemeen

OCHTEN - Afgelopen zaterdag heeft de eerste vaardigheidstoets van het seizoen plaatsgevonden voor de jeugdbrandweerkorpsen van Brandweer Gelderland-Zuid. Ditmaal was het de eer aan jeugdbrandweer Ochten om uitdagende scenario’s neer te zetten voor zowel de junioren als de aspiranten. Bij de junioren deden vijf ploegen mee en op de aspirantenbaan liefst elf ploegen.

De junioren kregen te maken met een heftruck die in brand stond in een bedrijfspand. Bij de aspiranten was er brand uitgebroken in de kelder van een leegstaand kantoorpand. De brand was doorgeslagen naar de begane grond en woedde daar in een keuken. In de kelder bevond zich ook nog een slachtoffer die vanwege de brand niet zelfstandig kon vluchten en daarom gered moest worden.

De regionale vaardigheidstoets is voor de ploegen een meetmoment ter voorbereiding op de landelijke vaardigheidstoetsen die weer aanvangen vanaf 25 maart. Naast het behalen van goede resultaten stond ook het delen van leerpunten centraal tijdens deze dag.

Op de juniorenbaan behaalde Waardenburg de 1e plaats, Herwijnen werd 2e en Maurik 3e. Bij de aspiranten eindigde Geldermalsen-1 als 1e, Waardenburg 2e en Ochten-1 op de 3e plek.