Swan onder andere Tafeltje Dekje - Bussen Klaartje en Swobriki - Huizen van -MBvO. (Foto: Swan)
Swan onder andere Tafeltje Dekje - Bussen Klaartje en Swobriki - Huizen van -MBvO. (Foto: Swan) Foto: Swan

Kent u de Stichting
Welzijns Activiteiten Neder-Betuwe?

NEDER-BETUWE - Al meer dan vijftien jaar is SWAN (Stichting Welzijns Activiteiten Neder-Betuwe) actief met het organiseren van activiteiten voor de oudere en kwetsbare inwoners van de kerndorpen Opheusden, Kesteren, Dodewaard, Ochten, IJzendoorn en Echteld, kortom de gemeente Neder-Betuwe.

Vanuit de Gemeente Neder-Betuwe wordt Swan door middel van doelgerichte subsidies ondersteund om samen met ruim tweehonderd vrijwilligers een portefeuille verschillende activiteiten te organiseren /coƶrdineren. In de uitvoering van de activiteiten zijn de vele vrijwilligers van groot belang.

Hieronder volgt een korte opsomming van de verschillende activiteiten:
- Tafeltje Dekje; de zorg voor de inkoop en bezorging van dagelijkse (warme) maaltijden bij een grote groep ouderen/hulpbehoevenden in onze gemeente Neder-Betuwe.
- Meer Bewegen voor Ouderen; de wekelijkse aangepaste gymnastiek onder leiding van professionele begeleiders in de diverse gymzalen in de dorpen; Koersbal; balspel wat lijkt op jeu-de-boule.
Digiclub; computercursussen voor ouderen en belangstellenden.
- Fietstochten in de zomerse maanden. Bustocht voor groepen ouderen in de diverse dorpen; Sociƫteits-middagen; wekelijkse bijeenkomst
- Schildercursussen; ontspanning voor belangstellenden.
- Huizen van...; (de verschillende dorpskernen) waar onze doelgroep en overige belangstellenden wekelijkse welkom zijn om elkaar te ontmoeten, gezellig een kop koffie/thee te drinken, gezamenlijk een maaltijd kunnen bereiden, tussendoor spel en handwerkoefeningen doen, dus de lokale 'plaats van ontmoeting'.
- Ouderenvervoer; 'Swobrik' en 'Klaartje' zijn twee ingerichte bussen voor speciaal - en aangepast vervoer in de regio. Op afroep wordt vervoer geregeld binnen de regio, bijvoorbeeld voor bezoek aan een arts of het bezoeken van bovengenoemde activiteiten.

Met al deze (en mogelijk andere) activiteiten leveren we een bijdrage aan de leefbaarheid van de inwoners in de kerndorpen van onze gemeente.

Dit alles wordt aangestuurd door het bestuur en uitgevoerd met een grote groep van tweehonderd vrijwilligers. Verder werken we nauw samen met Stichting Welzijn Rivierstroom.

Voor de communicatie en bereikbaarheid hebben wij een Website ingericht waarmee we belangstellenden uitgebreid kunnen informeren over alle mogelijkheden die wij kunnen aanbieden; https://www.swanwelzijn.nl. "We nodigen uit een kijkje te nemen, online of op de locaties."