(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay) Foto: Pixabay

Pannen voor de Buitenspeeldag: doe je mee?

RHENEN/ELST/ACHTERBERG - Op woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Inwoners van Achterberg, Elst en Rhenen: hebben jullie al plannen voor een leuke activiteit? We geven graag wat tips over hoe je mee kunt doen. 

Stap 1: vind een plek. Wat is dé perfecte plek om Buitenspeeldag te vieren: de speeltuin, een rustige straat (vermijd verkeershinder) of een grasveldje in de buurt?

Stap 2: verzin een leuke activiteit. Wat wil je doen? Denk aan een speurtocht, een prachtig mega-kunstwerk met stoepkrijt, een kabouter-wandeltocht, of een gouwe ouwe spelletjesmiddag met steltlopen en zaklopen. Brainstorm eens met buurtgenoten, vrienden of familie en kijk of er anderen zijn die mee willen organiseren.

Stap 3: trommel de buurt op. Een activiteit verzonnen? Deel je idee op school, bij de sportvereniging, en met alle buren om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken! 

Hulp nodig?

Heb je een tof idee voor een activiteit in gemeente Rhenen, maar weet je niet goed hoe je het kunt organiseren? Of heb je wat geld nodig voor een activiteit? Kitty, Nanda en Elle (sociaal werkers bij Welzijn Rivierstroom) helpen je graag verder! Bijvoorbeeld met brainstormen over je idee, of door te ondersteunen bij de organisatie. We kunnen ook helpen bij de aanvraag voor financiën bij een fonds.

Contact 

Iedere inwoner van gemeente Rhenen kan contact met ons opnemen, of je nou 11 of 111 bent. Bel, app of mail Elle Joosten via ellejoosten@welzijnrivierstroom.nl of 06 19 42 69 67. Wacht niet te lang, zeker als je sponsoring nodig hebt en er een aanvraag gedaan moet worden bij een fonds. Dat duurt soms wel twee maanden namelijk.

(foto: Pixabay)