Afbeelding
Foto:

Jongerenraad Neder-Betuwe
op zoek naar studieplekken

NEDER-BETUWE - De jongerenraad Neder-Betuwe luidt, bij monde van de, zelf aan de HAN studerende secretaris, Sabrina van Elst, de noodklok voor studerende jongeren In Neder-Betuwe.

Door Jan Woldberg

Sabrina: ‘Met veel grote gezinnen in deze gemeente, is het voor studerende jongeren steeds lastiger een rustige goede studieplek, met een snelle internetverbinding te vinden. Jongeren studeren door het hele land en zijn door het kamertekort te vaak aangewezen op thuis, waar het voor hen vaak onmogelijk is om ongestoord te studeren, omdat kleine broertjes en zusjes andere interesses hebben.

Sabrina: ‘Jongeren lieten ons weten dat de bibliotheek van Kesteren een prima plek was om te studeren. Helaas werd de bibliotheek , mede door te weinig toezicht, steeds meer een hangplek. Om die reden ging men al om zes uur dicht met als gevolg: einde studieplek.'

De jongerenraad gaat na een grondige inventarisatie de gemeente adviseren om als pilot in twee dorpen studieplekken op te zetten en bij succes kunnen die uit te breiden.

Sabrina denkt hierbij aan bibliotheken, dorpshuizen, gemeentehuis, laanboomhuis en bedrijven. Volgens Sabrina is een studiezaal voor bedrijven, die op zoek zijn naar gemotiveerde jongeren, een uitgelezen kans zich te presenteren. De ruimte zou van 9.00 tot 20.00 uur beschikbaar moeten zijn. Verder zijn rust en een stabiel internet een voorwaarde. Toezicht, een Toilet en een koffieautomaat zijn ook gewenst.

De jongerenraad presenteert binnenkort haar plannen aan Het College en de gemeenteraad van Neder Betuwe. (https://jongerenraadnb.nl/contact-2/)

Afbeelding