(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay) Foto: Pixabay

Interesse in een avondgroep dementie?

RHENEN - Nederland wordt grijzer en helaas stijgen de aantallen Nederlanders met dementie. Ook in gemeente Rhenen gebeurt dit. Zorg voor iemand met dementie kan erg zwaar zijn. Het is een proces van afscheid nemen, voor degene met dementie maar ook de mantelzorger. Je hebt veel aan je hoofd als zorger. Juist dan kan een ontmoetingsgroep verlichting bieden.

Een ontmoetingsgroep van naasten met dementie komt samen om ervaringen en verhalen uit te wisselen met elkaar. Waar het voor een buitenstaander soms moeilijk is om zich in te leven, begrijpt de groep elkaar als geen ander. Daarbij deel je wel en wee, maar kan het vooral ook praktisch zijn. Hoe pak jij iets aan? Zo helpen we elkaar ook nog een stukje verder.

Huidige ontmoetingsgroep

Momenteel is er een ontmoetingsgroep die één keer in de twee maanden van 14.00 – 16.00 uur bij elkaar komt in de Buurtgarage, Valleiweg 16, Rhenen. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 8 maart. 

Nieuwe avondgroep?

Een paar mantelzorgers in gemeente Rhenen hebben aangegeven interesse te hebben in een groep in de avond. Wij peilen graag hoeveel interesse er is, en kijken of we vanuit Mantelzorgknooppunt Rhenen hier iets in kunnen betekenen.

Heeft u interesse in de avondgroep? Neem dan contact op met Elle Joosten via 06 19 42 69 67 of mantelzorg@rhenen.nl.